top of page
Търсене

Вредно ли е избелването на зъбите с продукти за домашна употреба?

Избелването на зъби вече е стандартна процедура. В аптеки, магазини и онлайн могат да се намерят избелващи продукти. Все повече хора избелват зъбите си и се питат дали процеса на избелване е безопасен? Учудващо, това е много безопасна процедура.

Някои хора мислят, че избелването на зъбите е вредно тъй като чувстват чувствителност след избелване. Други хора имат просто страх от това и не поемат риска да избелват зъбите си с продукти, които не се прилагат директно от техния стоматолог. Вярно е, че някои агенти в избелващите гелове причиняват чувствителност, но това не води до дългосрочни увреждания. Това просто е знак, че гелът действа. Ако искате да избелите зъбите си, но сте притеснени от страничните ефекти, има много начини да направите процеса по-удобен.

При избелването с шина можете да положите малък слой вазелин върху венците си. Това може да помогне за чувствителността.

izbelvane na zybi star smile
Избелване на зъби Star Smile

Избелването на зъбите може да е доста агресивна процедура. Най-доброто нещо в началото е да се започне с лек гел за избелване или с лентички като Комплект STAR SMILE с 6LED избелващи лампи - 2 части и Ленти Star Smile Suprime White

Ако решите да използвате по-силни избелващи гелове, започнете да ползвате реминерализиращ гел или Пудра за зъби Star Smile с калций – в някои случа използвайте дори преди избелващите процедури. Реминерализиращият гел, намаляващ чувствителността е ефективен начин да направите процеса на избелване изключително безболезнен.

Без значение какъв вид избелващ продукт ще изберете, не трябва да се притеснявате за страничните ефекти. Болката, която ще изпитате по време на избелване е само временна и няма да доведе до перманентно увреждане. Ако случайно се появи по-силна болка Ви препоръчваме да спрете да използвате продукта и да оставите зъбите да починат за 1-2 дни.


* Важно е да знаете, че избелването при зъболекар може да бъде много болезнено, тъй като много от продуктите, които използват са с високо съдържание на пероксид и е възможно да получите много болезнена чувствителност, ако зъболекаря няма достатъчно опит и не използва качествени материали за това. Ако желаете по-безопасно избелване, използвайте лентички, гелове и писалки за избелване на зъби от реномирани марки.Насладете се на белите си зъби, без страх!
88 преглеждания

留言